slen

FIX sistemi

 

FIX PRODUCTS
FIX trakovi

Predstavljamo Vam FIX sisteme za hitro ter varno pritrjevanje tovora.

Fast & easy cargo securing

 

 

STRAN FIX CARGO

Why FIX Strap®?          

SAVE TIME – SECURE FOR DRIVER – EASY TO LOAD – CLEAN CARGO

 

20180126_142824d

 

 

 

FIX CARGO SECURING® ponuja sisteme za hitro ter varno pričvrstitev tovora.

FIX produkti so najhitrejši sistem za varovanje tovora na kopnem ali na morju, ročno ali avtomatsko. Ponujamo pantentirane in inovativne sisteme za pričvrstitev tovora, ki skrajšajo čas naklada ter razklad, prav tako pa zagotavljajo optimalne rezultate pri pričvrstitvi tovora.
Vozniku sistemi omogočajo varnejše, lažje delo prav tako tovor prispe hitreje in brez poškodb. Z omenjemi sistemi prihranite do 30 min pri nakladu ter razkladu.

 

 

 

 

Tehnične zahteve, standardi in certifikati

Izdelano v skladu z EN 12195-2 standardom in izpolnjuje vse nacionalne zahteve kot tudi vse zahteve zakonodaje EU, zavarovanje tovora. Izračuni kažejo, da naši sistemi za zavarovanje tovora deluje odlično, saj zdrži silo, ki ji je tovor izpostavljen v različnih oblikah prevoza in na različnih cestah. Če je tovor zavarovan pravilno, je možno tudi preprečiti nesreče. V skladu z evropskimi smernicami za najboljšo prakso za zavarovanje tovora je lahko približno 25% nesreč zaradi prevoza neustreznega zavarovanja tovora.

 

Varnost

Voznike ne potrbujejo plezai čez tovor, metati trakove čez tovor in zvijati trakov. S temi prednostmi lahko svojim strankam pomagamo zagotoviti varnejše delovno okolje in preprečiti nezgode na delovnem mestu.

Sistemi so razviti na osnovi patentiranega sistema obešanja FIX. HSE (Health and Safety Executive), britanska agencija za varstvo pri delu, je sistem FIX ocenil kot najboljši sistem vseh razpoložljivih na trgu in mu dodelil najvišje možno število točk za varnost pri delu po testiranju sistema v različnih delovnih situacijah.

patent dekra

 

FIX-strap-logo-rgb-highres

FIX Strap, privezovalnimi trakovi so vpeti na stropno konstrukcijo prikolice kjer so pripravljeni za naklad. Voznik ne potrebuje plezati čez tovor ter metati trakov čez tovor. Sistem prihrani čas pri nakladu in razkladu ter izbolša varnost.

 

FS 13

FIX Strap se lahko uporablja v večini transportih z različnimi tovornimi prostori.

Privezovali trakovi so pripeti z elastičnimi vrvmi, ki so v povezavi z FIX vzmetenjem pripeti na rob stropa prikolice. Trakovi se brez napora nastavijo na željeno pozicijo nad tovor pri tem pa elastične vrvi omogočajo, da so zatiči vedno zataknjeni na mestu in trakovi so vedno napeti pri tem pa ne ovirajo nakladanja.
Trake se pričvrsti z standardnim napenjalcem. Pri raztovarjanu pa se ob popustitvi napenjalca trakovi avtomatsko vrnejo na začetno pozicijo.

Z FIX Strap, so povezovalni trakovi vedno na voljo za uporabo in jih ni potrebno zvijati.
Pri nakladaju ter razkladanju se lahko prihrani do 30 minut saj trakov ni potrebno metati čez tovor prav tako pa jih ni potrebno zvijati po raztovarjanju. Ker trakovi vedno visijo, nikoli ne ostajeno ujeti pod tovorom.

Znaten prihranek časa, dolga življenska doba in večja storilnost omogoča hitro poplačilo vložene investicije.

Video link:

FIX Strap sistem

primerjava vezanja z  FIX trakovi in standardnimi trakovi      

 

 

FIX-road-logo-rgb-highres
FIX Road se lahko uporablja za večino prevozov. Ko je FIX Road nameščen, je pod streho tovornega prostora obešena ponjava na tirnicah z elastičnimi vrvm. Ker se ponjava premika po tirnicah, ga je mogoče hitro in enostavno postaviti nad tovor. Da bi omogočili nakladanje preko boka ali strehe, se lahko pokrov prestavi tudi na en konec tovornega prostora tako sa ne ovira nakladanja oz. razkladanja.

fix road

Ponjava za privez je tesno pritrjena s pritrdilnimi trakovi in zategovalci, kot običajno. Ponjavo se prestavi čez celoten tovor tako, da je njegova napetost vedno enakomerno razporejena, tudi kadar tovor sestavlja ločeno blago različnih oblik in velikosti. Ko pride čas za razkladanje, se zategovalci sprostijo, ponjavo pa se potegne do konca prikolice.

Ko se ponjava za privez ne uporablja, se samodejno potegne do višine pod streho, prostor za tovor pa je takoj pripravljen za nov tovor.

 

DSCF8196

 

 

 

FIX Road prihrani čas pri nakladanju in raztovarjanju, saj ni treba metati trakov čez tovor ali jih premetavati. Tovorni prostor z obešeno zaščitno ponjavo je vedno pripravljen za nakladanje, brez zamudnih priprav.

Naši kupci ocenjujejo, da prihranijo vsaj 30 minut pri vsakem nakladanju (polpriklopnik) in vsaj 15 minut pri vsakem raztovarjanju. Prvovrstna izdelava in trpežni materiali omogočajo FIX izdelkom dolgo življenjsko dobo (3-5 let), skupaj s kratko dobo povračila investicije. Pomembni prihranki časa in dolga življenjska doba povečujejo učinkovitost prevoza.

FIX zaščitni ponjava je primerna za zavarovanje različnih vrst blaga (npr. role, blago na paleti, vreče, oktabine…). Ponjava se potegne čez celoten tovor tako, da se njegova napetost porazdeli enakomerno, kar omogoča optimalno vezanje. Tovor se drži skupaj, tudi če je neenakomeren in je sestavljen iz več ločenih in različnih velikosti delov.

Ponjava za tovor je izdelana iz mehkega, a trpežnega materiala, ki optimalno prilagodi svojo obliko glede na tovor, tudi v hladnem vremenu. Trpežni material ščiti tovor pred dežjem, umazanijo in UV žarki ter zagotavlja, da pošiljka ostane nepoškodovana, prav tako kotniki niso potrebni.

Video link:

FIX Road sistem

primerjava vezanja z  FIX trakovi in standardnimi trakovi

 FIX CALCULATINOS

Izračuni zavarovanja tovora so pomembni, ko nekdo načrtuje, kako je treba določeno obremenitev privezati, kako najbolje izkoristiti značilnosti za pritrditev tovora FIX, koliko sile je treba uporabiti pri zategovanju trakov in kako pritrdite trakove.

Te izračune izvajamo za vsak primer za naše stranke, ki kot potrdilo prejmejo potrdilo FIX. Če zavarovanje tovora poteka v skladu z izračuni, je treba spričevalo hraniti v celotnem prevozu in ga po potrebi predložiti organom. V certifikatu je navedeno, kako naj se vezanje izvede in katere zahteve morajo biti izpolnjene v skladu z zakonodajo različnih držav in drugimi predpisi na tej poti.

FIX PayBack

payback

Dolžina obdobja vračila je odločilna za dobičkonosnostjo vsake naložbe, vključno z naložbami v izdelke FIX. Naši kupci prihranijo veliko časa z našimi izdelki, ocene FIX PayBack pa kažejo, da naložbe v izdelke FIX pogosto vključujejo čas vračila le nekaj tednov. Prihranjeni čas se razlikuje glede na vrsto tovora in glede na to, kateri FIX izdelki se uporabljajo. Pri ocenah se upoštevajo tudi nekatere informacije, specifične za stranke.

 

FIX Measure

fix measure

 

Edinstven elektronski merilni instrument za hitro in natančno preverjanje napetosti v napetem traku za pritrditev tovora.Natančnost rezultata meritev je +/- 20 daN. Merilni instrument tehta le 1,7 kg z baterijo (9V).

 

FIX Check

fix check

 

Mehansko merilno orodje za preverjanje približne stopnje napetosti trakov. FIX Check navaja napetost v jermenu okoli tovora. To merilno orodje vam pokaže približno količino sile, s katero je jermen napeten. Ker se nivo napetosti v pritrdilnem pasu lahko spreminja do 50% glede na različne dejavnike, npr. Glede na material jermena, moč roke osebe, ki pritrjuje tovor, in dolžino jermena okoli ostenja ratchet, je treba preveriti, kakšna je dejanska sila.

 

 

 

 

Primeri privarčevanja z časom

 

Pri zavarovanju papirnih rol z FIX Road lahko računate na prihranek 30-45 minut na tovor, saj ni treba postavljati zaščitnih robov in metati trakov čez tovor. Pri razkladanju si prihranite vsaj 15 minut, tako da se vam ni treba zvijati pritrdilnih trakov. Naši kupci potrjujejo, da se je število prevozov na dan povečalo za 25% (na primer s 4 na 5 pri določenih pogojih) in številnim je uspelo s FIX Road skrajšati čas privezovanja za polovico.

 

FIX Mini
FIX Mini         privezovanje primerjava

Testi (zaviranje in ostri zavoji)MAGSIS d.o.o.

FIX PRODUTCS CONTACTS:

E-mail:
[email protected]

Gsm:

Tadej Potrč
031/ 360 676
[email protected]